Ongekend vele diefstallen leidt tot schrappen van verzekeringen

De afgelopen maanden heeft Univé ongekend meldingen van diefstallen van fietsen ontvangen. Het gaat hierbij om de populaire fatbikes. Daarnaast liet Unigarant, de verzekeringstak van de ANWB, weten om dezelfde reden te stoppen met het verzekeren van fatbikes. Verzekeraar Centraal Beheer geeft aan nog te onderzoeken met welke maatregelen schade door diefstal beperkt kan worden.

Naast eigenaren van de fatbikes moeten ook eigenaren van Urban Arrow-bakfietsen eraan geloven. Deze fietsen zijn namelijk ‘erg gewild’ bij dieven. Unigarant heeft daarom aangegeven aanvullende voorwaarden te stellen voor het verzekeren van de meeste elektrische bakfietsen van het merk Urban Arrow. De fiets moet een track & trace zender bevatten om via de dealer verzekerd te kunnen worden, en dan nog komt er een flinke extra premie op. Hoe hoog deze premie is, verschilt per regio en aanschafprijs. Univé sluit momenteel nog geen merken uit om te verzekeren.

De politie en het Verbond van Verzekeraars gaven eerder al aan dat fietseigenaren veel meer maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat hun e-bike wordt gestolen.
Een extra slot gebruiken om de fiets vast te zetten of een tracker laten plaatsen zijn daarvan voorbeelden.

Cookie instellingen