Hagelschade / Calamiteit Italië, Oostenrijk, Slovenie

Beste relatie,

Als gevolg van het extreme noodweer in Noord-Italië blijft het aanbod aan meldingen van schade aan auto's, caravans en campers zeer hoog. Er zijn ook meldingen vanuit Slovenië en Oostenrijk.

Momenteel hebben wij een enkele melding ontvangen met licht lichamelijk letsel. Het lijkt er dus op dat het gelukkig vooral (forse) materiële schade betreft. Uit de gesprekken met getroffenen blijkt wel dat mensen in grote angst hebben gezeten gedurende het noodweer. Onze lokale partners melden dat er sprake is van een regionale catastrofale situatie waarbij duizenden voertuigen afgesleept moeten worden. Het zwaarst getroffen gebied is: 

  • Lombardije (Milano, Monza Brianza, Varese, Lecco, Pavia, Lodi) 

  • Veneto (Vicenza, Verona, Padova, Rovigo)

  • Emilia Romagna (Ferarra, Ravenna)

     

Ook verschillende voertuigen van hulpdiensten, vervangend vervoerbedrijven en taxi's zijn onbruikbaar geworden door het noodweer. Nieuwe meldingen worden op dit moment door de lokale hulpdiensten niet meer uitgevoerd. Zodra er weer capaciteit beschikbaar is wordt de uitvoering van de hulpverlening weer opgestart.

Lokale garagebedrijven zijn niet meer in staat herstelwerkzaamheden te verrichten. Reserve onderdelen zijn in de wijde omgeving niet meer verkrijgbaar.

Glasherstelbedrijven hebben ons gemeld dat zij geen nieuwe meldingen voor ruitherstel- of vervanging meer aan te nemen vanwege gebrek aan capaciteit.

Zodra er meer informatie bekend is zullen wij dat hier melden.

Met vriendelijke groet,
Colhof BV


Update 26-07-2023
 

Wat doe je bij ruitschade?

Zelf iets regelen is een hele goede optie. Bijvoorbeeld een garage (dealer/lokaal) in de buurt of zelf Carglass bellen (0031-880406406) (beperkt Casco/Allrisk). Als je op een veilige manier naar huis kunt rijden dan heeft dat de voorkeur. Thuis kan de reparatie dan plaatsvinden via onze aangesloten herstellers. 

Tip: maak zoveel mogelijk foto's zodat altijd alles aantoonbaar is.

Cookie instellingen